Vi är anslutna till PRODIS och satsar 100 % på ren träning och tar avstånd från dopning.


Lite hårda fakta från 100 % broschyren


RISKER KOSTTILLSKOTT

I Sverige finns ingen ansvarig instans eller myndighet som kontrollerar att innehållet i din burk stämmer överens med innehållsförteckningen.

En del produkter innehåller ingredienser som belastar hjärtkärlsystemet och kan medföra symptom som ”stickningar”, yrsel, huvudvärk i vissa fall svimning.

Inre organ som dina njurar och din lever får jobba hårt med att bryta ner kosttillskott och kan ta skada av det.

Flera kosttillskott har visat sig innehålla läkemedelsklassade substanser och är därmed olagliga att säljas som kosttillskott.

En innehållsförteckning kan vara svår att tyda. Även om du är påläst och kunnig, kan du fortfarande inte vara säker på att innehållet stämmer överens med innehållsförteckningen.

Ditt kosttillskott kan innehålla hälsovådliga och inom idrotten dopingklassade substanser vilket kan leda till avstängning från föreningsdriven idrott och gymverksamhet.

Som konsument av kosttillskott har du ingen möjlighet att helt säkert veta vad det är du köper då oberoende kontroller saknas.


BEHÖVER DU RÅD?

AAS-Anabola Androgena Steroider är olagligt att bruka och kan skada din kropp både fysiskt och psykiskt. Hjälp och råd finns att få.


DOPINGJOUREN

www.dopingjouren.se 020-546 987 (du kan vara anonym)


RIKSIDROTTSFÖRBUNDET

www.rf.se 08-699 60 00 (vxl)


DOPNINGSMOTTAGNINGEN ÖREBRO

www.regionorebrolan.se/dopningsmottagningen 019-602 33 60 (du kan vara anonym)


PRODIS